Mosterdmakerij De Braakhekke

Vorige Artikel 9 van 11 Volgende

Begin 2012 is Gerard Zoetbrood gestart met mosterd maken omdat zijn leverancier van mosterd plotseling was gestopt en hij en Janneke veel vraag kregen in onze bloemen- & streekwinkel in Harfsen naar lekkere ouderwetse mosterd.

Door zijn bijna 30 jaar ervaring in de foodsector en kennis van kruiden en verpakkingen was de stap niet onoverkomelijk. Nadat eerst familieleden, kennissen en buren de mosterd hadden getest heeft hij de stap gemaakt naar verkoop in de winkel. Vervolgens is het assortiment groter gemaakt en is de verkoop gestart op streekmarkten en aan derden.

Het huidige assortiment van De Braakhekke zijn mosterd grof - fijn - knoflook - honing/dille - tomaat - olijf/basilicum verkrijgbaar in potjes van 45 - 100 - 175 - 250 gram. In de webwinkel zijn vooralsnog potjes van 175 gram verkrijgbaar.

Daarnaast is Gerard begonnen met huisgemaakte courgettes in zoet-zuur (350 gr.) en is hij bezig om meer produkten te maken. Het zijn (ouderwetse) ambachtelijke producten die puur en (h)eerlijk moeten zijn.

Dus gebruik van suiker en zout zo minimaal mogelijk door gebruik van natuurlijke zout en zoetstoffen. Geen of minimaal gebruik van E-nummers en bindmiddelen. 

Hiernaast runnen zij met zonen Peter en Jeroen de boerderijcamping waar zij al 40 jaar kampeerders ontvangen. Men kan hier onthaasten en genieten in de uitgestrekte buitengebieden van het Gelders landschap.

 

Klik hier om naar het online assortiment van Mosterdmakerij De Braakhekke te gaan.

Klik hier om de website van Mosterdmakerij De Braakhekke te bezoeken.

 

© 2012 - 2023 AchterhoeksKado.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel