Bosbessen- en Zachtfruitbedrijf Te Pas

Gerrit en Jopie te Pas hebben een kwekerij van bosbessen en zachtfruit met een Achterhoek landwinkel in Heelweg in de Achterhoek. De uit de hand gelopen hobby van jam, sap, siropen en wijn maken is een serieuze bedrijfstak geworden.

Binnen het bedrijf draagt Gerrit de zorg voor de duurzame teelt, het inpakken en sorteren van het fruit, produceren van de streekproducten en de verkoop. Jopie regelt het fruitplukken, snoeien, ontvangst van gasten en klanten en de excursies.

Door tijdgebrek hebben zij moeten besluiten om een gedeelte van het verwerken van producten uit te besteden aan andere bedrijven met hun eigen fruit. Enkele producten zoals de frambozen en bosbessen op lichte siroop worden echter nog altijd wel in het bedrijf zelf geweckt. Bij het selecteren van het externe bedrijf zijn zij zorgvuldig te werk gegaan en hebben gekozen voor een producent wiens werkwijze en visie overeenkomt met die van henzelf en die hun kan garanderen dat uitsluitend eigen vruchten gebruikt worden voor de streekproducten.

 

Klik hier om naar het online assortiment van Bosbessen Te Pas te gaan.

Klik hier om de website van Bosbessen Te Pas te bezoeken.